oroszforditas.hu     Венгерский перевод: перевод с русского на венгерский, с венгерского на русский    Russian to Hungarian & Hungarian to Russian translation, that is Russian-Hungarian & Hungarian-Russian translation     (1) 242-1797, (30) 576-1976, info@oroszforditas.hu      Vissza az orosz fordítás főoldalra

Orosz fordítást vállaló fordítóirodák

Nálunk ugyan csak orosz fordítást lehet rendelni, de olvasóink fordító-választásának támogatása érdekében felsoroljuk 111 db olyan fordítóiroda honlapcímét is, mely sok más idegen nyelv mellett többek között orosz fordítási szolgáltatást is kínál. Tessék választani!

Kizárólag orosz fordításra szakosodott fordítóiroda – az orosz fordítás szakértője

Az országban mi vagyunk az egyetlen olyan fordítóiroda, mely kizárólag az orosz nyelvre szakosodott. Kötelező szabály nálunk, hogy magyarról oroszra kizárólag orosz anyanyelvű, oroszról magyarra pedig csak magyar anyanyelvű fordítók fordíthatnak. Mivel nálunk mindenki beszél oroszul is és magyarul is, ezért egymás között is hol oroszul, hol pedig magyarul beszélgetünk.

Nálunk kialakult egy orosz fordító közösség, meg tudjuk beszélni egymás között a terminológiát, szükség esetén azonnal konzultálni is tudunk egymással. S nem utolsósorban: mi minden fordításunkat lektorálva adjuk át, úgy, hogy például egy oroszról magyarra fordítást egy orosz anyanyelvű, a magyarról oroszra fordítást pedig egy magyar anyanyelvű lektor ellenőriz.

Mint a mai körülmények között általában is elmondható, hogy a magányos alkotók kora lejárt. Előtérbe került a jóval kreatívabb, jobb munkaminőséget eredményező csapatmunka vagy team-munka. Ez a fordítás vonatkozásában is igaz. Az otthonukban magányosan görcsölő, itt-ott elakadó, tanácstalan fordítók helyét átveszik a kreatív fordítói közösségek, melyek elsősorban a fordítás minőségére gyakorolnak kedvező hatást. A fordítási minőség pedig a kulcstényezője annak, hogy egy ügyfél később, illetve rendszeresen visszatérjen. Ennek köszönhetően az irodánk – elsősorban a hűséges ügyfeleinknek köszönhetően – 2020-ban már 28 éves!

Munkánk hasonlítható a gépkocsi márkaszervízhez: ha például Önnek Opelje van, akkor bizonyára szívesebben viszi a kocsiját az Opel márkaszervízben. Az egyetlen óriási különbség, hogy míg a márkaszervizek általában a közönségesekhez képest jóval drágábbak, addig mi a szakosodásunk eredményeképpen ellenkezőleg: egy általános fordítóiroda áraihoz képest jóval olcsóbbak vagyunk.

A többek között orosz fordítást is vállaló fordítóirodák

Ezek általában sok nyelv fordításával foglalkoznak. A munkamenetük tipikusan a következő. Beérkezik hozzájuk egy fordítási igény, legyen az például angolról magyarra, magyarról németre, szlovákról magyarra, vagy akár magyarról oroszra fordítás. Emailben vagy telefonon megkeresik a megfelelő nyelvpárban dolgozó egyéni fordítójukat, s kiközvetítik azt számára. Ő pedig elkészíti a fordítást, s azt emailben visszaküldi a fordítóirodának. Az pedig a fordítást továbbküldi a megrendelő email-címére.

Mivel egy ilyen iroda létrehozása nem igazán költséges, ezért ezek száma igen nagy. 2020 elején mi feltártuk az orosz fordítást is vállaló hazai fordítóirodák piacát, s az alábbiakban 111-et konkrétan fel is sorolunk.

Hangsúlyozzuk egyrészt, hogy ez a lista egyáltalán nem teljes. Ha valamelyik iroda hiányzik belőle, akkor kérjük jelezzék, s mi díjtalanul felvesszük őket a listába.

Másrészt viszont azt is meg kell jegyezni, hogy mivel egy ilyen iroda létrehozása nem igazán költséges, ezért óriási a fluktuációjuk – nagyon sok iroda alakul, majd számtalan okból hamarosan be is zár.

A fordítóirodák tipikusan tiszavirág életűek

53 db budapesti fordítóiroda listája.
A kép alján látható, hogy ez a felsorolás a 2010. évi állapotot tükrözi.
A képen látható fordítóirodáknak több mint a fele 2020-ban már nem működik


Harmadrészt azt is meg kell jegyezni, hogy az internetnek köszönhetően a magyarról oroszra és az oroszról magyarra fordítást vállaló irodák száma a földkerekségen gyakorlatilag végtelen. Gondoljunk csak bele, hogy a szomszédos Ukrajnában vagy a hatalmas Oroszországban hány száz ilyen iroda működhet!

Miért pont 111 db, orosz fordítást is vállaló fordítóirodát sorolunk fel?

Őszintén szólva csak elkezdtük kigyűjteni őket, s 111-nél egyszerűen megálltunk. Úgy véltük, hogy ez a fordítóiroda-mennyiség már elegendő lehet olvasóink számára ahhoz, hogy eldöntsék, kit is bízzanak meg az általuk igényelt orosz fordítással. Ez a lista tehát csupán az ilyen hazai fordítóirodáknak csak egy véletlenszerűen kiválasztott részhalmazát tartalmazza. A felsoroltaknál tehát jóval több olyan fordítóiroda van Magyarországon, ahol oroszról magyarra, illetve magyarról oroszra fordítást is vállalnak.

S akkor lássuk a 111 db, többek között orosz fordítást is vállaló fordítóirodának a honlapcímét

1x1forditoiroda.hu abcforditoiroda.hu abisz.hu affect.hu afford.hu aforditoiroda.hu akcent.uw.hu alllanguages.hu apthungaria.hu artford2006.com aspire-forditoiroda.hu aster-tax.hu bajzaforditoiroda.hu benedictum.hu bilingua.hu businessteam.hu calliduo.hu cet-translations.com clearcommunication.hu concordforditoiroda.hu consell.net converiroda.eu czopyk.hu dunafordito.hu edimart.com educom.hu ekvilog.hu e-letra.hu enviro.hu espell.com euforditas.hu eurolingua.hu e-word.hu expert-fordit.hupont.hu expressforditas.hu fiszterforditoiroda.hu fli.hu fnt-forditoiroda.hu fordicoop.hu fordit.eu forditas30nyelven.hu forditascentrum.hu forditascentrum.hu forditastolmacsolas.com forditastolmacsolas.com forditjuk.hu forditoirodabt.hu forditoirodaonline.hu forditokereso.hu‎ forditokirodaja.com forditomuvek.hu forditopartner.hu fordito-tolmacs-iroda.hu forduna.hu glossafordit.hu gyorsforditas.hu gyorsforditas.hu gyorstolmacs.net hello-oroszorszag.hu hitelesforditasok.hu hungarofordito.hu hungarolingua.hu hungaromax.com hunnect.com icontact.hu ils.hu interperfect.hu itolmacs.hu jogiszakforditas.hu kfi.hu languages.hu larynx.hu lector.hu leg.eu lingomania-forditoiroda.hu linguamed.hu linguapro.hu linguarium.hu malsol.com migaltranslations.com mindpower.hu mmts.hu mostfordit.hu msihungaria.hu multi-lingua.hu netlingua-forditoiroda.hu nyelvhatar.hu offi.hu orientnavigator.hu oroszforditasesforditoiroda.hu oroszrolmagyarra.hu pandv.hu penna.hu profiforditas.hu profifordito.hu promaxxiroda.hu referendum.hu reflex.hu sosforditas.hu star-hungary.hu tabula-forditoiroda.hu tech-lingua.hu tecum.hu telecomford.hu the3towers.hu translationcompany.org transword.hu turrisbabel.hu viceversakft.hu villamforditas.hu weboldalforditas.hu

Bízunk benne, hogy a tisztelt olvasók ezen az oldalon találnak maguknak egy olyan fordítóirodát, amelyik elvégzi a számukra szükséges orosz fordítást.
Javasolt kapcsolódó cikkek:

Orosz fordítás árak

Fordítóiroda vagy egyéni fordító? – ez itt a kérdés

Angol fordítók vs orosz fordítók